Bernard Magrez
Bernard Magrez

Beskrivelse

Bernard Magrez
Bernard Magrez har naturlig pondus og karisma. Han er typen, der ikke behøver at vise muskler.
Bernard Magrez er blevet rig på at sælge spiritus og har i dag solgt firmaet William Pitters og brugt nogle af pengene ca. 35 vinslotte i hele verden, bl.a. Premières Côtes de Blaye, Haut-Médoc, Saint-Émilion, Côtes-du-Rhône, Uruguay, Marokko og Spanien. Hovedvægten ligger dog i Bordeaux med bl.a. det tidligere danskejede Château Fombrauge og 4. cru Classé slottet La Tour Carnet.. Og stoltheden er Château Pape Clément, som Bernard Magrez har ejet i 40 år.
Bernard Magrez fortæller selv om årsagen til sin store succes: ”Jeg har ikke arvet noget, jeg har ingen søskende, jeg skal dele med eller tage hensyn til. JEG bestemmer, og det giver mig en kolossal fordel i det traditionsbundne Bordeaux. Ikke alle producenter er vilde med min strategi, men jeg mener, at Bordeaux bliver nødt til at indse, at man kun har to muligheder – enten at hæve kvaliteten eller sænke prisen. Jeg gør begge, hvilket naturligvis presser mine konkurrenter, der ikke kan læne sig mageligt tilbage og leve af Bordeaux’ renommé.”
På alle Bernard Magrez’ vinslotte foretages ”pink høst”, dvs. halvdelen af druerne fjernes, når de har taget farve. Den ”rigtige” høst foregår naturligvis også manuelt, og druerne sorteres enkeltvist, som var de perler, af kompetente hænder på de større slotte. Kun druer, som er hele, sunde og ikke har rester af saft fra knuste druer på sig, går til ”Grand Vin”, eksempelvis Château La Tour Carnet. Resten går til andenvinen…
Når man spørger Bernard Magrez, hvad den smagsmæssige fællesnævner for alle hans vine er, er svaret ganske kort og enkelt: ”Perfektionisme!” Samme korte svar får man om årsagen til hans succes: ”Ved at lytte.”
Bernard Magrez vine er livsstil. Uanset hvorfra i verden, de kommer, er man altid sikker på én ting. De er perfekte. Som han selv!
2000 Magrez Fombrauge
Dyb og intens farve. Rig og kompleks duft af meget modne frugter og tobak. Rig, intens og rund smag. Tanninerne er på én gang både fremherskende og bløde, smukt understøttet af nuancer af mørke...