Julien Sunier

ARTISAN - VIGNERON

Julien Sunier

ARTISAN - VIGNERON

Alt var som bekendt bedre i gamle dage. Det samme gælder Beaujolais, hvor alt gik af lave efter 1945. Årgangen var ualmindelig varm og gav nogle meget fyldige vine med højt indhold af alkohol. Årgangen blev med rette vurderet til at være en af århundredets bedste, hvilket naturligvis førte til prisstigninger.

Alt var som bekendt bedre i gamle dage. Det samme gælder Beaujolais, hvor alt gik af lave efter 1945. Årgangen var ualmindelig varm og gav nogle meget fyldige vine med højt indhold af alkohol. Årgangen blev med rette vurderet til at være en af århundredets bedste, hvilket naturligvis førte til prisstigninger.

Smagekommentar
Indbydede duft af hindbær og blomster som iris og violer. Seriøst som en stor Bourgogne med mineralske noter og en stor kompleksitet i eftersmagen med en nærmest perfekt syre.

Passer godt til
Lyst kød, fjerkræ og milde oste

Glas som passer til
Riedel Pinot Noir

Product image
Økologisk
2018 Fleurie, Cru Beaujolais
Julien Sunier

Vælg favoritliste

249,00Pr. flaske

På lager
Product image
2018 Morgon, Cru Beaujolais
Julien Sunier

Vælg favoritliste

249,00Pr. flaske

På lager

Smagekommentar
​​​​​​​
En tæt Beaujolais, domineret af mørk frugt. Efterhånden som vinen ældes, får den også toner af mineraler, mørke bær og te. Få tanniner og med en høj syre, hvilket giver en flot balance og længde i eftersmagen.

Passer godt til
​​​​​​​
Lyst kød, grøntsagsretter og milde oste

Glas som passer til
Riedel Pinot Noir

Smagekommentar
Heftig, levende, landlig og rustik aroma, der leverer varen med kirsebær, blåbær, salt, mineraler og en smule kostald. Samtidig er den saftig, blød og rund på tungen med præg af frugt og bær.

Passer godt til
Tapas, risotto og grøntsagsretter

Product image
Økologisk
2017 Wild Soul Beaujolais-Village, AOP
Julien Sunier

Vælg favoritliste

209,00Pr. flaske

På lager

Mange vinbønder skabte derfor en mere fyldig stilart, hvor man hævede alkoholindholdet fra de traditionelle 7-9% til 12-13%, hvilket desværre hverken skete ved hjælp at et exceptionelt godt klima, som i 1945, et lavere udbytte eller ved forbedringer i vitikulturen. Derimod tilsatte man sukker i stor målestok. I begyndelsen virkede metoden forrygende. En hurtig genvej var fundet, og producenterne hævede udbytterne for at profitere yderligere. i 60'erne og 70'erne begyndte luften langsomt at gå af ballonen. Selv i de franske medier blev vinene rakket ned. En journalist blev sagsøgt af producentforeningen, men fik medhold af dommeren, som også syntes, at Beaujolais var noget tyndt pjask. Beaujolais blev dog reddet af den opmærksomhed, som Nouveau-kampagnen fik af medierne i resten af Europa og USA i midten af 80'erne, hvilket kickstartede et nyt eksporteventyr.
Nouveau-hysteriet er også for længst ovre, og krisen har ført til selvransagelse blandt vinbønderne. Flere er nu vendt tilbage til mere omhyggelige og traditionelle metoder. En udvikling, som har givet helt nye kavliteter og langt mere komplekse og spændende Beaujolais-vine med langt mere dybde og finesse.

Product image
Økologisk
2018 Fleurie, Cru Beaujolais
Julien Sunier

Vælg favoritliste

249,00Pr. flaske

På lager

Smagekommentar
Indbydede duft af hindbær og blomster som iris og violer. Seriøst som en stor Bourgogne med mineralske noter og en stor kompleksitet i eftersmagen med en nærmest perfekt syre.

Passer godt til
Lyst kød, fjerkræ og milde oste

Glas som passer til
Riedel Pinot Noir

Product image
2018 Morgon, Cru Beaujolais
Julien Sunier

Vælg favoritliste

249,00Pr. flaske

På lager

Smagekommentar
​​​​​​​
En tæt Beaujolais, domineret af mørk frugt. Efterhånden som vinen ældes, får den også toner af mineraler, mørke bær og te. Få tanniner og med en høj syre, hvilket giver en flot balance og længde i eftersmagen.

Passer godt til
​​​​​​​
Lyst kød, grøntsagsretter og milde oste

Glas som passer til
Riedel Pinot Noir

Product image
Økologisk
2017 Wild Soul Beaujolais-Village, AOP
Julien Sunier

Vælg favoritliste

209,00Pr. flaske

På lager

Smagekommentar
Heftig, levende, landlig og rustik aroma, der leverer varen med kirsebær, blåbær, salt, mineraler og en smule kostald. Samtidig er den saftig, blød og rund på tungen med præg af frugt og bær.

Passer godt til
Tapas, risotto og grøntsagsretter

Mange vinbønder skabte derfor en mere fyldig stilart, hvor man hævede alkoholindholdet fra de traditionelle 7-9% til 12-13%, hvilket desværre hverken skete ved hjælp at et exceptionelt godt klima, som i 1945, et lavere udbytte eller ved forbedringer i vitikulturen. Derimod tilsatte man sukker i stor målestok. I begyndelsen virkede metoden forrygende. En hurtig genvej var fundet, og producenterne hævede udbytterne for at profitere yderligere. i 60'erne og 70'erne begyndte luften langsomt at gå af ballonen. Selv i de franske medier blev vinene rakket ned. En journalist blev sagsøgt af producentforeningen, men fik medhold af dommeren, som også syntes, at Beaujolais var noget tyndt pjask. Beaujolais blev dog reddet af den opmærksomhed, som Nouveau-kampagnen fik af medierne i resten af Europa og USA i midten af 80'erne, hvilket kickstartede et nyt eksporteventyr.
Nouveau-hysteriet er også for længst ovre, og krisen har ført til selvransagelse blandt vinbønderne. Flere er nu vendt tilbage til mere omhyggelige og traditionelle metoder. En udvikling, som har givet helt nye kavliteter og langt mere komplekse og spændende Beaujolais-vine med langt mere dybde og finesse.