Balthasar Ress
Balthasar Ress

Beskrivelse

Balthasar Ress
Stefan og Christian Ress er hhv. fjerde og femte generation i vinhuset Balthasar Ress, der regnes blandt et af områdets bedste. Alle metoderne indenfor dyrkning af druer og vinfremstilling er gået i arv fra generation til generation, så det høje kvalitetsniveau er bibeholdt samtidig med, at naturen behandles med yderste respekt. Rheingau er hjemsted for nogle af Tysklands bedste vine, og specielt Hattenheim er privilegeret med sydvendte, vindbeskyttede skråninger. Mere end halvdelen af Balthasar Ress’ Hattenheim-marker er klassificeret og har således et exceptionelt kvalitetspotentiale.
Weingut Balthasar Ress ejer i alt 45 ha vinmarker, hvor en af husets stoltheder er Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være næsten overvældende overdådige med masser af elegance.
Siden 1989 har Balthasar Ress været medlem af VDP (Prädikat Wine Estates), Tysklands vinelite, som man nemt genkender på ørnen på flasketoppen.
2019 JB Riesling
Flot, grøngul farve i glasset og med en livlig og lokkende aroma, der virkelig imponerer med klassiske indtryk af blomster, citrusfrugt, æbler og urter. En vin, der er med til at vise, hvorfor tysk...
2016 Hattenheimer Nussbrunnen Risling QbA trocken, VDP. Grosse Lage
Endnu et mønstereksempel på, hvor meget Riesling kan fra Balthasar Ress.
2017 Von Unserm Rheingau Pinot Noir, Qualitätswein
Forfriskende og let med lyse bær og masser af frugt.
2003 Hattenheimer Nussbrunnen, 3/8  ltr. Trockenbeerenauslese
Meget tæt og koncenteret som sirup. Duften har blide toner af lime, honning, krydderier og abrikos. Smagen indtager hele mundhulen med en ekstrem intensitet og fylde, der bare bliver ved. Nirvana på...
2016 Hattenheimer Schutzenhaus, Kabinett
Gylden, krystalklar farve. Duft af pære, blomster, citrus og mineraler. Smagen er fast med en god syre, der afbalancerer vinen.
2003 Hattenheimer Nussbrunnen, 3/8 ltr. Beerenauslese
Duften har toner af krydderier, marcipan og lime. I smagen er den meget sødmefyldt med en intens syre og en næsten olieagtig fylde og koncentration.