Asti Spumante

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 170,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Frisk og charmerende duft og sødmefuld smag. Et særdeles indbydende glas mousserende vin.
Specifikationer
Leverandør
Cantine Dei Marchesi Di Barolo SPA
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Asti
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Moscato Bianco
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
7,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Ingen af Italiens klassiske vindistrikter kan fremvise en så varieret palet af spændende vine som Piemonte-området. Med beliggenhed i det nordvestlige hjørne af Italien fremviser Piemonte specielt to berømte distrikter/appellationer, nemlig Barolo og Barbaresco, der begge var de første til at opnå den højeste kvalitetskategori DOCG i Italien og samtidig verdensberømmelse.


Med et generationslangt virke i vinproduktion og domicil i
Barolo tilhører huset Marchesi di Barolo den lille håndfuld af Piemontes mest kendte og respekterede navne.

Blandt både Piemontes og Marchesi de Barolos mest charmerende bekendtskaber, er denne Asti Spumante, skabt på druen Moscato Bianco, udvalgt fra de bedste vinmarker i Canelli og Santo Stefano Belbo. For at opnå så perfekt sunde druer som muligt, bliver høstarbejdet kun foretaget via håndkraft og uden nogen form for maskinel hjælp.

Moscato d'Asti området dækker de tre provinser Asti, Cuneo og Alessandria. Området opnåede status som DOC, nogenlunde svarende til Frankrigs AOC, allerede i 1967. I 1995 tog området og dets producenter så springet op i den allerførste kategori DOCG.

Frisk og charmerende duft og sødmefuld smag. Et særdeles indbydende glas mousserende vin.
24. juni 2014
ANBEFALET af Malene Smidt-Hertz i Mad & Bolig
"En stor skål med friske jordbær og et int glas med perlende bobler, det er ægte sommerhygge.
Vælg søde bobler til dit jordbær – gerne fra asti i Piemonte. asti fra Marchesi di Barolo har en afstemt sødme, og den skønne krydrede Moscato-aroma spiller så fint op til jordbærrets aromatik."
Druerne bliver håndplukket og forsigtigt presset, hvorefter mosten opbevares ved 0 grader celsius for at undgå gæringen. Efter tilpas lang tid bliver mosten overført til store tryktanke, hvor gæringen finder sted. Tryktankene gør, at vinen ikke frigiver “gasserne” og derved bibeholder de fine eftertragtede bobler.