Arboleda Wines
Arboleda Wines

Beskrivelse

Arboleda Wines
Eduardo Chadwicks, der bl.a. står bag chilenske tophuse som Seña, Viñedo Chadwick og Viña Errazuriz, grundlagde i 1999 Arboleda, hans helt eget, personlige prestigeprojekt. Arboleda er et ”boutique-winery” - et lille vineri. Oftest lig med høj kvalitet, hvilket de fine points, huset allerede har fået, illustrerer ganske godt.
Ikke mindst flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker. Det er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i Aconcaguadalen, hvorfra chilenske iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer.
Arboleda er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter, - lidt nærmere den gamle verden end Chile er kendt for og også nærmere den gamle verden end Errazuriz-vinene selv, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil. Druerne kommer fra to separate ejendomme i Aconcagua med hver deres force, nemlig Las Vertientes (Kilden) og Chilhue (Stedet med mågerne). Begge steder dyrkes et udvalg af klassiske druetyper samt Chiles egen nationaldrue, Carmenère. Arboleda tilstræber at producerer sine vine under størst mulig miljømæssig hensyn, og huset har også siden 2011 været officielt certificeret som Sustainable Winegrower, ganske som Errazuriz.
2015 Arboleda Carmenere
93 POINTS
93 POINTS i Decanter Magazine
Duften har tydelige toner af søde krydderier, brombær og kirsebær. Smagen er frugtrig og blød med fede tanniner og en let sødme i eftersmagen.
Før DKK 175,00
Spar DKK 76,00
2017 Arboleda Chardonnay
Nyhed
93 POINTS
93 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Duften har tydelige toner af tropiske frugter som ananas og mango, tilsat lette nuancer af vanille og egetræ. Smagen er robust og fyldig, men stadig med et vist modspil af den fine syre, der giver en ...
Før DKK 175,00
Spar DKK 76,00