Aberlour 16 Years, Double Cask

Skotland
Highlands
0,70 ltr.
DKK 599,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let frugtig og krydret Single Malt fra Speyside-destilleriet Aberlour ved Ben Rinnes i det skotske Højland. En fremragende whisky, som whiskyguruen Jim Murray gav en score på 94.5/100 i Whisky Bible 2015 og samtidig beskrev den som 'a malt of unbridled magnificence'. Blød og fyldig med noter af kanel, rosiner, chokolade og karamel. Forholdsvis sødmefuld og en whisky, der vil behage langt de fleste tunger.
Specifikationer
Land
Skotland
Område
Highlands
Underområde
Speyside
Type/Farve
Whisky
Dyrkning
Traditionel
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Destilleriet Aberlour ligger i det nordlige skotske højland i hjertet af Speyside og i skyggen af bjerget Ben Rinnes. Her løber en naturlig kilde med rent vand, som er udgangspunktet for de whiskyer, Aberlour producerer. Derfor er det passende, at Aberlour på gælisk betyder ’den pludrende bæks mund’.
Destilleriet har flere gange vundet guld ved ’The International Wine & Spirit Competition, og destilleriets motto ’Let The Deed Show’ virker særdeles velvalgt for et destilleri, som har vundet så mange priser, som Aberlour har. Her er fokus på kvalitet og lokale råvarer og ligesom vandet er lokalt, kommer bygmaltenfra marker, som ligger inden for 15 kilometers afstand.
Oftest bliver Aberlours whiskyer dobbelfadlagret – dels på Oloroso-sherryfade fra Jerez i Spanien, dels på amerikanske egetræsfade inden de to bliver ført sammen til glæde for smag og aroma. Egetræsfadene giver sødlige noter af vanilje og kokos, mens sherryfadene sikrer en lidt mere frugtig, krydret fylde, aroma og en mørkere farve.
Let frugtig og krydret Single Malt fra Speyside-destilleriet Aberlour ved Ben Rinnes i det skotske Højland. En fremragende whisky, som whiskyguruen Jim Murray gav en score på  94.5/100 i Whisky Bible 2015 og samtidig beskrev den som 'a malt of unbridled magnificence'.

Blød og fyldig med noter af kanel, rosiner, chokolade og karamel. Forholdsvis sødmefuld og en whisky, der vil behage langt de fleste tunger.