Aalborg Nordguld Akvavit

Norge
0,70 ltr.
DKK 220,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Blød og rund med karakter med præg af kommenfrø og diskret vanilje og en lang eftersmag af rav, rosmarin, fyrnåle og harpiks.
Specifikationer
Land
Norge
Type/Farve
Akvavit
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Akvavit
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Den unge polak Isidor Henius kom til Danmark i 1838 for at arbejde hos sin onkel i Århus. Han var bare 17 år gammel, men havde har allerede en vis erfaring med brændevin, da han havde stået i lære som ’brænder’ i Tyskland. Som 25-årig grundlagde han Aalborg Privilegerede Sirup-og spritfabrik, som udviklede sig til at blive Danmarks største brænderi. Henius stiftede senere De Danske Spritfabrikker sammen med C.A. Olesen og C.F. Tietgen. I 1863 lancerede han sammen med Harald Jensen Taffel Aquavit og Harald Jensen Export Aquavit. Harald Jensen var bidt af malerkunsten, men forlod Kunstakademiet for at overtage sin fars brænderi i Aalborg. I 1883 solgte han brænderiet til De Danske Spritfabrikker, som bevarede Harald Jensen Akvavit som lokalt mærke. Harald satte livet igennem sit præg på det politiske og kunstneriske miljø i Aalborg, og hans hjem var samlingssted for kunstnere fra hele Norden.

Aalborg Nordguld Akvavit blev lanceret i 2007 og er verdens første og p.t. eneste akvavit, som indeholder aromastoffer, der har været indkapslet i rav i op imod 30 millioner år. Rav kaldes også Nordens guld. Deraf navnet.

Udover destillat af rav indeholder Nordguld destillat af kommen- og dildfrø. Det sidste touch får den efter at have været lagret på sherry fade.
Blød og rund med karakter med præg af kommenfrø og diskret vanilje og en lang eftersmag af rav, rosmarin, fyrnåle og harpiks.