6 Hjerter af Signe Wulff - kvindevin.dk

"De hvide vine fra Portugals Vinho Verde-region er kendt for deres store friskhed og lette perlen – og det gør dem til selvskrevne sommervine!

Jeg har skrevet om de portugiske vine før, og de opmærksomme læsere ved godt, at selv om navnet Vinho Verde direkte oversat betyder “grøn vin” - så dækker navnet over en hel region i det nordlige Portugal, hvor der laves både rosé, rødvin og hvidvin. Jeg har netop samlet en stor pulje hvidvine fra regionen for at udvælge sommerens mest dugfriske og sprøde hvidvine.

Vinderen af Kvindevins Vinho Verde-smagning blev Soalheiro Allo 2018. Navnet Allo har intet at gøre med den fjollede sitcom Allo Allo, men refererer til druerne ALvarinho og LOureiro. De to druer klæder hinanden ualmindelig godt må man sige. Alvarinhoen er lidt reserveret, men stilsikker; Loureiroen danser ind på scenen iført blomsterranker i en sky af skøn parfume. Alvarinhoen tøjler Loureiroen, og Loureiroen giver Alvarinhoen lidt pep. Resultatet er en harmonisk, elegant og formsikker hvidvin med små hilsner fra et eksotisk univers med overdådige frugtanretninger og bugnende blomsterflor."


Vurderet ved tilbudspris 80,- pr. fl. ved køb af 6 flasker