Antal varer der matcher den nuværende søgning: 3194
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

5 STJERNER af Søren Frank i Berlingske

Berlingske Tidende
Anmeldt: 11-01-2019
Hermitage, kongen af det nordlige Rhône
"Det sker sjældent, nærmest aldrig, at vi har hele tre vine fra det nordlige Rhône med i testen på én gang. Det er lige før, at man skulle tro, at det var påske, for syrah-vinene fra disse kanter er perfekte ledsagere til lam.

Årsagen til sjældenheden er, at den nordlige del af Rhône-distriktet, som starter umiddelbart syd for Lyon, er meget mindre, faktisk bare en brøkdel af det varmere, sydlige Rhône, hvor man finder vine som chateauneuf-du-pape og almindelig côtes-du-rhône.

Kongen af det nordlige Rhône er hermitage, sølle 140 hektar på højen af samme navn, hvilket svarer til en til to store Bordeaux-slotte. Det er en altid meget maskulin og ganske dyr vin med udpræget sorte toner af brombær, lakrids, peber og oliven, normalt beregnet til at lægge i kælderen nogle år."


"Sort i glasset, ligesom man i næsen finder alt, hvad der er sort: Oliven, blåbær, brombær, peber, lakrids krydret med en mineralitet, som vækker associationer i retning af hostesaft og portvin."  

Glas der passer til vinen
2013 Hermitage, 3/4 ltr. Delas Freres, Domaine des Tourettes

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk