2019 Weisser Burgunder, Trocken

Tyskland
Pfalz
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Vinen er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.
Specifikationer
Leverandør
Bassermann Jordan
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2019
Drue
100 % Weisser Burgunder
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay/Viognier
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Salater
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Hvis man vil have nuancerede, levende, fyldige og aromatiske Riesling-vine, er Bassermann-Jordan nøgleordet! Huset er kort og godt specialist i at skabe vine med karakter og struktur, der samtidig rummer en helt utrolig finesse og friskhed. Et sandt »ønskehus« eller paradis for Riesling-entusiaster!
Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 42 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz' men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. Dette udmøntede sig bl.a. i, at huset fik tildelt den fornemme »Deutscher Rieslingpreis« i år 2000.
Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.
Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002. Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.
Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.
I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker som vinproduktionen.
Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene.

Bassermann-Jordans intentioner med sine Grosses Gewächs-vine er at fremstille meget holdbare og lagringsværdige vine, som hver især reflekterer markernes terroir til den mindste detalje.

Weisser Burgunder er det tyske alias for den kære Pinot Blanc, som i stigende grad er blevet mere og mere populær i Pfalz. Det skyldes bl.a., at druen, her i det mere lune tyske klima, modner helt perfekt. Det sikrer pragtfulde vine med fyldig og rundhåndet frugt.
Bassermann-Jordan håndplukker druerne fra udvalgte vinmarker omkring byerne Ruppertsberg og Deidesheimer. Markerne i Deidesheimer leverer desuden også frugt til de fineste og mest eksklusive Riesling-vine i Pfalz. For at koncentrere de fine smagsnuancer, så holdes udbyttet, gennem benhårdt arbejde i vinmarken, nede på et minimum. Vinen er en klassisk Bassermann-Jordan med sin tørre, olierede og fyldige frugt, der springer op fra glasset.
Bassermann Jordans flotte Pinot Blanc leverer omgående yderst delikat frugt med nuancer af citrusfrugter, grønne æbler og blomster. Vinen er utrolig harmonisk og har en fed, næsten olieret, og fyldig krop, som bliver understøttet af en livlig og vibrerende syre.
For at bevare den aromatiske friskhed i frugten, så foretages vinificering udelukkende på rustfrie ståltanke.