2019 Scalabrone Bolgheri Rose, DOC, Antinori

Italien
Bolgheri
3/4 ltr.
DKK 159,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Scalabrone 2019 har farve som lyserøde roser. Aromaen har intense indtryk af røde bær, blomster, rosenblade og havtorn. Smagen er behageligt frugtagtig og delikat med en fremragende friskhed og vedholdenhed.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Bolgheri
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2019
Drue
Merlot
Cabernet Sauvignon
Syrah
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk - fede
Salater
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.

Guado al Tasso ligger i den lille,  prestigefyldte Bolgheri DOC-appellation ved Maremmas kyst, omkring hundrede kilometer sydvest for Firenze. Appellationen har en relativt kort historie, da den blev etableret i 1994, men har allerede vundet verdensomspændende anerkendelse som et nyt referencepunkt på den internationale ønologiske scene. Guado al Tasso dækker et areal på cirka 320 hektarer beplantet med vinstokke, beliggende på en smuk slette omgivet af bølgende bjergskråninger kendt som ”Bolgheris amfiteater” på grund af dens særlige form. Guado al Tassos vinmarker er beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot og Vermentino.

Det nærliggende hav sikrer et mildt klima med en konstant brise, der dæmper sommervarmen, lindrer hårdt vintervejr i en region masser af sollys. Vingården såvel som vinen får sit navn fra en bandit ved navn “Scalabrone”, der strejfede om i dette område i begyndelsen af 1800-tallet. En lokal Robin Hood, der plyndrede skibene i Bolgheris gamle kanalhavn.
Scalabrone 2019 har farve som lyserøde roser. Aromaen har intense indtryk af røde bær, blomster, rosenblade og havtorn. Smagen er behageligt frugtagtig og delikat med en fremragende friskhed og vedholdenhed.
De tre druesorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, blev høstet og gæret separat. Druerne blev afstilket, knust og overført til pressen i en kort macerationsperiode på ca. 2-4 timer ved en lav temperatur for at øge aromaen. Efter presning blev saften anbragt i gæringsstanke i rustfrit stål, hvor den alkoholiske gæring fandt sted ved en konstant temperatur på 16 grader. Hvert individuelt parti blev omhyggeligt og systematisk evalueret og derefter blandet. Scalabrone blev aftappet i januar 2020.