2019 Rimauresq Classique Rose, Cru Classé

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 189,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Perfekt som aperitif eller til sommerens måltider under sol og blå himmel. Frisk, elegant og med fine florale noter.
Specifikationer
Leverandør
Rimauresq Selections Sarl
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Côtes de Provence
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2018
Drue
45% Grenache Noir
6% Syrah
4% Carignan
1% Ugni Blanc
10% Mourvèdre
29% Cinsault
5% Rolle
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Extreme Rosé
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Fjerkræ (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Ægte sydfransk charme i skønne Provence. Vingården ligger ved foden af den lidt mindre bjergkæde Massif des Maures, 20 minutter fra Toulon ved  Middelhavskysten.

Som mange danske turister kan skrive under på, bliver der meget varmt i Sydfrankrig om sommeren. Heldigvis nyder Rimauresq godt af Mistralvinden, som blæser ned fra nord og nordvest og nedkøler både druer og turister og ofte er stærk nok til, at den kan nå helt ned til Nordafrika. Derudover sikrer bjergene i Massif des Maures, at druerne står længere tid i skygge og får en længere modningsperiode i ugerne op til høsten.
Hos Rimauresq vokser ni forskellige druer, inkl. Cinsault, Mourvedre og Tibouren, som bruges til roséerne. Her er flere jordarter, som kommer vinene til gavn, såsom skifer, nedbrudt, lyserød sandsten og andre småsten. De forholdsvis højtliggende marker sikrer gode forhold for frembringelsen
af friske og intense vine. Vinifikationen foregår i en topmoderne temperaturstyret vinkælder, der bl.a. benytter sig af tyngdekraften i de forskellige procestrin.
Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Perfekt som aperitif eller til sommerens
måltider under sol og blå himmel. Frisk, elegant og med fine florale noter.
19. juni 2020
5 stjerner af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Arketypisk Provence-rosé med et charmerende antrit. Den har den helt rigtige balance mellem det frugtige og ligefremme og det mere komplekse og strukturerede. Masser af citron, mandarinskal, lyse hindbær og tørrede urter. Lækker cremet og harmonisk tør smag med god aromatisk tyngde og en dejligt forfriskende syre."
Vurderet ved tilbudspris 159,- pr. fl. ved køb af 2 flasker