2019 Riesling Trocken

Tyskland
Pfalz
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af æble, citrus og pære. Smagen er sprød og forfriskende med en flot syre.
Specifikationer
Leverandør
Bassermann Jordan
Land
Tyskland
Område
Pfalz
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2019
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Hvis man vil have nuancerede, levende, fyldige og aromatiske Riesling-vine, er Bassermann-Jordan nøgleordet! Huset er kort og godt specialist i at skabe vine med karakter og struktur, der samtidig rummer en helt utrolig finesse og friskhed. Et sandt »ønskehus« eller paradis for Riesling-entusiaster!
Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 42 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz' men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. Dette udmøntede sig bl.a. i, at huset fik tildelt den fornemme »Deutscher Rieslingpreis« i år 2000.
Jordan-familien kom til Pfalz i 1718, hvor man med det samme begyndte at dyrke vin.
Efter 284 års eje i samme familie købte forretningsmanden Archim Niederberger huset i 2002. Allerede ved overtagelsen var huset kendt for at lave vine af den allerhøjeste kvalitet, men siden Archim Niederberger har overtaget roret, er der taget anseelige tiltag for at højne kvaliteten yderligere.
Selve vingården og de omkringliggende bygninger har gennemgået en total renovering, og der er yderligere kommet en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri til.
I kældrene har Ulrich Mell overtaget roret, hvilket har medført store investeringer i såvel vinmarker som vinproduktionen.
Disse tiltag har absolut givet pote, og huset må i dag betragtes som det bedste vinhus i Pfalz, uanset om det drejer sig om de lidt billigere vine eller prestigevinene.
Dette er Bassermann Jordans basisvin. Druerne bliver høstet på  forskellige vinmarker der ligger på Haart bjergets skråninger. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 15 år, hvilket er medvirkende til at holde udbyttet nede og dermed kvaliteten oppe.  
Duften har toner af æble,  citrus og pære. Smagen er sprød og forfriskende med en flot syre.