Nyhed

2019 Percheron Grenache Rose

Sydafrika
Cape
3/4 ltr.
Før DKK 75,00
DKK 59,00
SparDKK 16,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 75,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 65,00
Pris pr. stk. v/6 stk.DKK 59,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lys og frisk rosé, pakket med frugtige noter, mindelser om vilde jordbær, grape og lette, blomsteragtige toner. Forfriskende, elegant og oplagt til frokostkurven.
Specifikationer
Leverandør
Percheron
Land
Sydafrika
Område
Cape
Underområde
Swartland
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2019
Drue
100% Grenache
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Extreme Rosé
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Boutinot er et internationalt vinfirma, som arbejder med mere end 150 vinhuse rundt omkring i verden. De producerer også selv en lang række vine i tæt samarbejde med winemakers i både Frankrig, Italien og Sydafrika. Det er fra sidstnævnte land, at Percheron bliver produceret. Druerne bliver plukket fra mere end 80 år gamle vinstokke i det trendy Swartland. Navn og etikette er en hyldest til den store tunge arbejdshest af Percheron-racen, som blev brugt i vinmarkerne før traktorernes indtog.

Percheron er en vin, som den engelske vinjournalist Jancis Robertson har listet blandt sine ”best value wines”. Hun tilføjer, at vinen leverer langt mere, end hvad man kan forvente af prisen (massive over delivery for the price). Dette har medført stor efterspørgsel på vinen i England, og derfor bliver vi kun tildelt meget begrænsede mængder.

Percherons winemaker Marinda Kruger-van Eck har en forkærlighed for ædle druesorter med en lang historie i Sydafrika. Iblandt disse er Cinsault, en personlig favorit, som i årevis har været overset. Hendes passion betød en længerevarende eftersøgning indtil, hun fandt nogle 65 år gamle buskformede vinstokke på Cinsault - en national hengemt skat! De gamle vinstokke er beplantet i det varme Swartland tæt på kysten. De kølige vinde fra Atlanterhavet har heldigvis en kølig effekt, der betyder, at Percheron Cinsault aldrig bliver ”kogt” eller marmeladeagtig.

De meget gamle vinstokke sikrer samtidig et naturligt lavt udbytte. Noget der især er essentielt for, at Cinsault giver interessante og karakterfulde vine. Det koncentrerer de friske og levende røde kirsebæraromaer, samt fokuserer smagsstofferne i druerne. Alle druer håndplukkes, og der kunstvandes ikke. De aldrende vinstokke, og den mere end fornuftige pris, gør vinen til et ualmindeligt godt køb.
Lys og frisk rosé, pakket med frugtige noter, mindelser om vilde jordbær, grape og lette, blomsteragtige toner. Forfriskende, elegant og oplagt til frokostkurven.