Økologisk

2019 Langhe Bianco Baudana

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 139,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
Specifikationer
Leverandør
G.D. Vajra
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Langhe
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2019
Drue
10% Sauvignon Blanc
80% Chardonnay
8% Riesling
2% Øvrige
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I slutningen af 1980’erne var Chardonnay-moden på sit højeste, og vinbønder over hele verden rev deres traditionelle druesorter op for at plante Chardonnay. Resultatet var ikke altid lige godt, men resultatet blev, at Chardonnay i dag er verden næstmest plantede grønne druesort (efter arien).
I Piemonte skulle man til at udkæmpe en kamp omkring vinificering og fadlagring samt ekstraktion og fadlagring og samtidig tilplante vinmarkerne med moderne, franske druesorter, hvilket lå de fleste vinbønder fjernt. Enkelte fantaster som Angelo Gaja gik dog imod strømmen i distriktet – enten af kommercielle årsager eller ren af nysgerrighed, kombineret med at de på en del af deres vinmarker alligevel ikke rigtig kunne modne Nebbioloen og derfor søgte et alternativ.
Luigi Baudana hørte til de sidstnævnte. Han havde på den midterste del af vinmarken Cerretta Piani en nordøst vendt fold, der ikke var tilstrækkeligt eksponeret til at Nebbiolo-druerne kunne modne, men som til gengæld var perfekt til Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. I starten var det dog svært at tilpasse vinproduktionen og vitikulturen til disse nye druesorter. Efterhånden som Luigi fik oparbejdet den nødvendige erfaring, blev resultatet dog stadig bedre, og da Vajra-familien købte ejendommen af den nu pensionerede Luigi, fik kvaliteten yderligere et hak i vejret, og i dag rangerer hvidvinen som en af Piemontes mest spændende hvidvine.
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
Traditionel med spontangæring ved mindre end 16 grader på ståltanke.