Økologisk

2019 Cotes du Rhone

Frankrig
Rhône
H16
3/4 ltr.
DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af hindbær, brombær, kirsebær og blommer. Smagen er imødekommende med en umiddelbar frugt og diskret syre. som giver vinen en god balance.
Specifikationer
Leverandør
Domaine du Seminaire
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2019
Drue
80% Grenache Noir
20% Syrah
Fadlagring
H16
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.
Duften har toner af hindbær, brombær, kirsebær og blommer. Smagen er imødekommende med en umiddelbar frugt og diskret syre. som giver vinen en god balance.
Alle druerne høstes i hånden, hvorefter de afstilkes, inden de kværnes, og gæringen sættes i gang.   Under gæringen pumpes mosten jævnligt rundt for at få et optimalt udtræk af farve og aromastoffer. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen på betontanke, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og lagrer i 8-–12 måneder, inden den filtreres og tappes på flaske.