Økologisk

2019 Cotes du Rhone Rose Sourire

Frankrig
Rhône
H16
3/4 ltr.
DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Sourire betyder smil, og denne rosé kan bringe smilet frem hos enhver! Forfriskende og meget aromatisk med friske røde bær og citrusfrugter.
Specifikationer
Leverandør
Domaine du Seminaire
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2019
Drue
100% Grenache
Fadlagring
H16
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Extreme Rosé
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.
Sourire betyder smil, og denne rosé kan bringe smilet frem hos enhver!
Forfriskende og meget aromatisk med friske røde bær og citrusfrugter.
19. juni 2020
4 stjerner af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
"Laksefarvet økorosé lavet på 100 pct. grenache, og den har en del kræfter. Tørrede urter, mælkebøtte, melon og hvid fersken på næsen. Tæt i smagen med power og en vis fedme. Tilmed en anis- og citrusnote og en tydelig astringerende bitterhed i eftersmagen, som kalder på mad og modspil."
Vurderet ved tilbudspris 79,- pr. fl. ved køb af 2 flasker