2019 Cipresseto Rosato, IGT, Antinori  

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 109,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let pink i farven og med en aroma af friske hindbær og vilde jordbær. Blød på tungen, fyldig og harmonisk med en lang, frugtig eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2019
Drue
Cabernet Sauvignon
Syrah
Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
11,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Cipressseto er en delikat og afbalanceret rosévin, der minder én om bjergskråningerne i Toscana, beplantet med cypresser.  Navnet er en hyldest til Toscana og regionen.

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.

Den gamle by Cortona ligger  på en høj bakke ikke langt fra byerne Siena og Perugia. Dem kan man nyde fra
de nye Santa Cristina-kældre, bygget i 2006 for at hylde og forny traditionerne bag vinen af samme navn, der første gang blev produceret i 1946. Gennem årene er Santa Cristina blevet et referancepunkt for vinkendere takket været et konstant fokus på kvalitet.
Let pink i farven og med en aroma af friske hindbær og vilde jordbær. Blød på tungen, fyldig og harmonisk med en lang, frugtig eftersmag.
Druerne blev afstilket og presset forsigtigt. Saften blev kølet til 10 grader for at lade urenheder bundfælde sig. Efter 46 timer kom den på rustfri ståltanke, hvor den gærede ved 15 grader for at bevare vinens aroma.