2019 Bardolino Chiaretto Rose, Classico

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 99,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Frisk, frugtsmagende, næsten sprød rosévin, der i både duft og smag indeholder nuancer af både blomster og solmodne frugter.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Bardolino
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2019
Drue
10% Sangiovese
65% Corvina
10% Rondinella
15% Øvrige
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Extreme Rosé
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Lyst kød
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.
Frisk, frugtsmagende, næsten sprød rosévin, der i både duft og smag indeholder nuancer af både blomster og solmodne frugter.
Efter endt udgæring lagres vinen mellem 3 og 12 måneder på ståltanke, før den lagres yderligere 12 måneder på store træfade.