2018 Würzburger Silvaner, Ortswein

Tyskland
Franken
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag.
Specifikationer
Leverandør
Juliusspital-Weingut
Land
Tyskland
Område
Franken
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Sylvaner
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Juliusspital Weingut, der er en af Frankens bedste vinproducenter, er ikke kun et firma med en lang historie og en speciel baggrund, men også et firma med ambitioner om hele tiden at øge kvaliteten på husets vine og være med fremme i udviklingen.

Juliusspital er egentligt et hospital, hvor vindriften og den tilhørende skov- og landbrugsdrift giver et fundament til at drive hospitalet - lidt i stil med Hospices de Beaune i Bourgogne.

Firmaet, der blev grundlagt af fyrstebiskop Julius Echter von Mespelbrunn i 1576, er i dag med sine 163 ha vinmarker en af Tysklands største og vigtigste vinmarksejere med bl.a. jorde på samtlige de bedste parceller i Franken, f.eks. Würzburger Stein og Iphöfer Julius Echterberg (med navn efter firmaets stifter).

Firmaets stil er knastørre, kraftige, mineralske hvidvine med en anelse røg, hvilket er meget klassisk for Frankenvin.
Huset vil hele tiden forbedre sig, hvorfor man har lavet et nyt kvalitetskoncept, som skal sikre, at man konstant er blandt de bedste. Dette sker bl.a. ved at producere Großes Gewächst-vine, som er Tysklands relativt nye klassifikation for tør supervin.

Druerne til denne vin hentes på et af de bedste parceller på den berømte vinmark Iphofer Domherr. Det store indhold af mineraler i undergrunden skinner tydeligt igennem i vinens duft og smag.
Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag.  
Traditionel vinificering. Druerne gæres ud i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer. Mosten lægges på træfade, hvor den modner, inden den tappes på de traditionelle bocksbeutels og frigives til salg.