2018 Villa di Mare Negroamaro

Italien
Puglia
H18
3/4 ltr.
DKK 69,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørk rød farve. Intens duft af søde kirsebær og lakrids. Fyldig og koncentreret smag i en usædvanlig flot balance mellem intensitet, syre og frugt.
Specifikationer
Leverandør
Qwine
Land
Italien
Område
Puglia
Underområde
Salento
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
100% Negroamaro
Fadlagring
H18
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Oste - milde
Grøntsagsretter
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Qwine er en ung virksomhed, grundlagt i 2003 og ejet af en gruppe italienske investorer fra vinbranchen samt danskfødte Kenneth Løndahl .
Filosofien bag firmaet er at investere mere tid og flere penge i teknik og professionalisme end i egne vingårde og vinmarker. Qwine udnytter simpelthen den overskudskapacitet, som Italien har så rigeligt af - både hvad angår drueproduktionen og de mange nyopførte vinerier, der ikke udnytter deres kapacitet fuldt ud.
Qwine har specialiseret sig i provinserne Sicilien og Puglia, men arbejder også intenst med områderne Veneto og Abruzzo.
Siden 2003 har firmaet fokuseret på Salento i Puglia, som ligger mellem Murge-bakkernes sydlige og østlige grænser og ud til den italienske støvles yderste hælespids ved Capo di Leuca.

Her arbejder Qwine hovedsageligt med Cantine del Matino, hvor vinfremstillingen sker ved hjælp af Francesco Conserva, en meget erfaren ønolog. der kender Puglia som sin egen baglomme.
Matino er et stort kooperativ, der tilbyder Primitivo og specielt Negroamaro af meget høj kvalitet.

Salento IGT dækker hele Salento-området øst og syd for en linje, der trækkes fra Otranto til Taranto. Netop denne IGT kan bryste sig af af blive benyttet til mange af Pugliens absolutte sværvægtere. Røde som rosé-vine.

Med Qwines "flying winemakers", ansat fra forskellige verdenshjørner, i samarbejde med Francesco anvendes de bedste og mest moderne vinifikationsteknikker til at lave denne rødvin. Områdets traditioner respekteres, og med de moderne teknikker fremstilles en mere elegant Negroamaro-vin med harmoniske tanniner og en afstemt alkohol, end man ellers kender fra området.
Qwines Negroamaro del Salento er således en af de mest stabile kvaliteter, Puglia kan fremvise år efter år, når pris og kvalitet sammenlignes.
Mørk rød farve. Intens duft af søde kirsebær og lakrids. Fyldig og koncentreret smag i en usædvanlig flot balance mellem intensitet, syre og frugt.
Traditionel i visse årgange og økologisk i andre. Det kommer an på det enkelte år og de udfordringer, vejret giver. Vinen er dog ikke registeret økologisk.   Lagrer få måneder på to år gamle franske egefade.