2018 Valpolicella, Classico

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 109,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Frisk og charmerende rødvin med en tør og harmonisk smag.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Valpolicella
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
75% Corvina
15% Rondinella
10% Øvrige
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.
Frisk og charmerende rødvin med en tør og harmonisk smag.
Traditionel. lagres efterfølgende ufiltreret 3-6 måneder i beton/ rustfrie ståltanke for at bevare den friske og frugtrige stil.