2018 Tavel, La Comballe
Før musen henover billedet for at zoome
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Tavel er Frankrigs mest anerkendte appellation for produktion af rosévine. Dette skyldes tildels vinens historiske ry, hvor såvel Ludvig den 14. og kendte franske forfattere som Blazac og Mistral har lovprist vinen i høj toner. Appellationen er beliggende i det sydlige Rhône på venstre bred af Rhônefloden, og områdets marker er hovedsageligt beplantet med de klassiske sorter Grenache, Syrah og Cinsault. Som regel er Tavel ikke en vin, som man skal analysere og vurdere så fantastisk meget. Det er derimod en vin, som man skal nyde enten til mad eller bare som et afkølet glas på en varm sommerdag. Til dette formål er den nemlig uforlignelig.

Tavel la Comballe kommer fra vinmarker, der har en undergrund, der hovedsageligt består af kalk, sand og rullesten.
Vinifikation
Ved ankomsten til vineriet får druerne lov at ligge med skindkontakt i 18 timer. Efterfølgende gærer vinen ud i 8-10 dage ved maksimalt 18 grader i ståltanke, før gæringen standses. Derefter hviler vinen på tankene, indtil det efterfølgende forår, hvor den tappes på flaske og frigives til salg.
Vis mere
Vis mindre

2018 Tavel, La Comballe

Varenummer: 1044850918
Før DKK 160,00
DKK 125,00
(DKK 100,00 ekskl. moms)
Spar DKK 35,00
1 stk. pris DKK 160,00 (DKK 128,00)
6 stk. pris DKK 125,00 (DKK 100,00)
(Tilbuddet gælder t.o.m. 31-08-2019 ved køb af 6 stk. eller mere)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDelas FreresLandFrankrig
OmrådeRhôneUnderområdeTavel
Type/FarveRosevinÅrgang2018
Drue70% Grenache Noir
15% Syrah
5% Cinsault
10% Picpoul
DyrkningTraditionel
Riedel glasExtreme RoséServeringsforslag Apéritif
Lyst kød
Fjerkræ
Alkohol 15,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Duft af frugt og mandler og en frisk, tør og meget frugtrig smag med letter, krydrede undertoner.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk