2018 Southern Right Sauvignon Blanc

Sydafrika
Cape
3/4 ltr.
DKK 159,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Frisk og livlig vin med præg af stikkelsbær og citron, som opnår øget kompleksitet med touch af timian og estragon. Frisk og levende eftersmag!
Specifikationer
Leverandør
Southern Right
Land
Sydafrika
Område
Cape
Underområde
Walker Bay
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fjerkræ
Skaldyr (på grillen)
Tapas
Risotto
Sushi
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydafrikanske Southern Right ligger på en slående smuk 448 hektarer stor ejendom i den forholdsmæssigt kølige og maritime appellation Hemel-en-Aarde, lige ved den pittoreske, gamle fiskerby, Hermanus, et stykke sydøst for Cape Town.

Southern Right blev grundlagt i 1994 af Anthony Hamilton Russel. Målet har hele tiden været at producere en fremragende, lagringsværdig Pinotage, Sydafrikas egen, unikke drue. Vinen skal være en kombination af en typisk, sydafrikansk frugtig smagspalet med klassisk stil og raffinement. Da druen modnes forholdsvis tidligt, er netop Pinotage oplagt i de lidt køligere egne, som Southern Right ligger i. Samtidig er den stenede, lerede og skiferrige jord på bakkeskråningerne perfekt til at skabe den klassiske stil, vinhuset stræber efter.

Vinhusets meget strenge volumenkontrol, og fokus på udelukkende at høste når druerne er helt fuldmodne, er med til at redefinere og sætte nye standarder for, hvad man kan opnå med Sydafrikas ’nationaldrue’. Sauvignon Blanc-druen er fortsat også en bestseller både lokalt og internationalt med sin klassiske, stramme mineralitet, som passer fantastisk sammen med den elegante frugt. Samtidig er netop vinhusets Sauvignon blanc af Wall Street Journal blevet kåret som den bedste i Sydafrika, og den er fire gange blevet listet i Wine Spectator som en af de vine, der leverer mest for pengene.
I august 2005 indgik Anthony Hamilton Russel et samarbejde med to forretningsmænd og vinentusiaster om at købe de 448 hektarer vest for Hamilton Russel Vineyards og gøre dem til et permanent hjem for Southern Right. Vinkælderen på Southern Right blev bygget færdig i tide til 2009-høsten. Foruden at være et fremragende vinhus er Southern Right samtidig hjemsted for mere end 200 hektarer smuk natur.

Vinene er opkaldt efter den sjældne hvalart, som også bærer navnet Southern Right. Hvalerne findes i den kølige South Atlantic Walker Bay, kun tre kilometer fra vinmarkerne – og for hver flaske, der bliver solgt, giver Southern Right en donation til hvalernes og områdets ve og vel.
Frisk og livlig vin med præg af stikkelsbær og citron, som opnår øget kompleksitet med touch af timian og estragon. Frisk og levende eftersmag!