2018 Soave

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 99,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er kompleks med nuancer af æbler, pærer og mandler. Smagen er tør, ren og sprød med behagelig lang, ren eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Soave
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
Chardonnay
Gargenega
Trebbiano
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay / Viognier
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Egentlig er Soave et smertensbarn i Italien. Når den er god, kan den virkeligt være fremragende med en lækker kompleks duft af pærer, æbler, blomster og mandler. Nåen er dårlig, hvilket desværre ofte er tilfældet, er det en gang tynd pjaskevand som i bedste fald kan virke som tørstslukker på en varm sommerdag.
Hvordan sikrer man sig så som forbruger? Dels bør man altid købe vinen fra Classico-zonen, dels bør man altid vælge en af områdets bedre producenter.
Guerrieri Rizzardi's Soave lever op til begge kriterier.
Huset har nogle af de bedste vinmarker i Classico-zonen (Costeggiola og Casale) og samtidig en lang tradition for at producere nogle af regionens bedste vine.
Duften er kompleks med nuancer af æbler, pærer og mandler. Smagen er tør, ren og sprød med behagelig lang, ren eftersmag.    
Traditionel med 3-6 måneders lagring med bærmen på betontanke.