2018 Costeggiola, Classico Superiore

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Repræsenterer det ypperste, Soave kan tilbyde. Smuk lys gul/ gylden farve. Frisk og imødekommende duft med en herlig druearoma, der går igen i den tørre, fyldige og meget harmoniske smag.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Soave
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
20% Chardonnay
80% Gargenega
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Guerrieri-Rizzardi's mest ansete Soave Classico har taget navn fra den blot 5 ha store Costeggiola vingård, der leverer et perfekt råmateriale.
Vinmarkerne her er af vulkansk oprindelse, og den mørke stenede undergrund giver optimale betingelser for de mellem 30 og 40 år gamle Garganega og Trebbliano di Soave vinstokke.

Målet er at sikre Soave vinen fra Costeggiola maksimal aroma og karakter til glæde for de, der er så heldig at smage den. Den årlige produktion er ganske beskeden, set i lyset af en hel verdens efterspørgsel, og andrager knap 30.000 årligt.
Repræsenterer det ypperste, Soave kan tilbyde. Smuk lys gul/ gylden farve. Frisk og imødekommende duft med en herlig druearoma, der går igen i den tørre, fyldige og meget harmoniske smag.
Kun den fritløbende druemost anvendes, ligesom gæringen finder sted på den naturlige gær ved lave temperaturer.