2018 Soalheiro Alvarinho Reserva

Portugal
Vinho Verde
8-9 mdr.
3/4 ltr.
DKK 259,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En ualmindelig og fantastisk flot hvidvin med en rig og næsten cremeagtig karakter, som kommer fra det perfekt integrerede fad. Masser af citrus, pære og mineralske toner, der slutter med en lang og dyb eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Vinusoalleirus, Lda
Land
Portugal
Område
Vinho Verde
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Alvarinho
Fadlagring
8-9 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnnay / Viognier
Flasker pr. Colli
3
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - fede
Fisk (på grillen)
Fjerkræ (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med, at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.
Det var her i området, at João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet vinhus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.
Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.
En ualmindelig og fantastisk flot hvidvin med en rig og næsten cremeagtig karakter, som kommer fra det perfekt integrerede fad. Masser af citrus, pære og mineralske toner, der slutter med en lang og dyb eftersmag.
92 POINTS
19. juni 2020
92 point i The Wine Advocate
"The 2018 Alvarinho Reserva, the fully oaked version here from old vines, spent 11 months in 25% new French oak and comes in at 13% alcohol. It is very dry (one gram of residual sugar versus six of total acidity). The 2018 vintage, says the winery, was warmer but good for the style of fully oaked Alvarinho. Full-bodied for the region, this still projects freshness to go with the depth and wood. Rolling around the palate nicely, this is beautifully balanced, a wine that holds up perfectly to the wood. It's a fine example of an oaked Alvarinho. Textured and long on the finish, this is lovely and impeccably balanced. In truth, it's never my favorite in the lineup—but only because its siblings excel so often. This, however, will be a better food pairing for various foods. Plus, this benefits from an extra year of age as compared to its unoaked siblings this issue."
Druerne høstes manuelt (i små kasser, så de ikke knuses) på vinmarkerne, som ligger tæt på vineriet.
Kort transporttid for druerne er vigtig, så de ikke knuses eller sprækker grundet varmen eller transport.
Efter presningen, og før selve gæringen, bliver mosten opbevaret køligt i 48 timer, hvor den giver aromastoffer og rygrad fra bærmen. Mosten både gærer og efterfølgende lagrer i en blanding af både nye og gamle egetræsfade helt frem til juni efter høsten. Vin ligger på bærmen (skaller, gærrester) og omrøres jævnligt i hele perioden (battonage).