2018 Soalheiro Allo Alvarinho & Loureiro

Portugal
Vinho Verde
3/4 ltr.
DKK 95,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Levende ”grøn vin”, som har både tropiske frugter og præcis og klar citrusfrugt i både duft og smag. Alvarinho giver de mineralske noter, og Loureiro-druen giver de blomstrede og mere eksotiske noter.
Specifikationer
Leverandør
Vinusoalleirus, Lda
Land
Portugal
Område
Vinho Verde
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
Loureiro
Alvarinho
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay / Viognier
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Terrassevin
Alkohol
11,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Quinta de Soalheiro ligger i Melgaco i det nordlige Portugal, helt op til grænsen til Spanien, beskyttet mod vind og vejr af bjergene i området. Her var Soalheiro den første producent til at bruge den særlige, portugisiske hvidvinsdrue, Alvarinho. Den bjergrige region sikrer en optimal kombination af livgivende regn og de rigtige temperaturer, samtidig med, at druerne får rigeligt med sollys. Derfor trives druerne og leverer levende og elegante vine, som er blevet kendetegnende for regionen og for selve vinhuset.
Det var her i området, at João António Cerdeira plantede de første Alvarinho-vinstokke i 1974. I dag er Quinta de Soalheiro et familiedrevet vinhus, som producerer fantastiske vine under nuværende manager Maria Palmira Cerdeira og hendes børn, Maria João Cerdeira og António Luís Cerdeira, husets Winemaker.
Navnet ’Soalheiro’ betyder meget passende "et solrigt sted" og er en reference til det portugisiske klima, som vinhusets vinstokke har så godt af. Bjergenes beskyttelse og en granitholdig jord sikrer optimale forhold. Druerne høstes i små kasser for ikke at tage skade, og bringes hurtigt til vineriet. Her ligger de køligt i 48 timer, inden de presses.
Alvarinho-druen er i virkeligheden en ældre druetype, som har vist sit værd igennem mange år. Her er den grundlaget for mange vine i hele Vinho Verde-regionen. Druen har en meget karakteristisk floral og frugtig profil med noter af lindetræ, fersken, grape og æble og er perfekt i en klassisk, frisk Vinho Verde. Faktisk er druens kvaliteter så eftersøgte, at den også eksporteres til mere sydlige himmelstrøg i Portugal, hvor de indgår i kombination med lokale druer.
Levende ”grøn vin”, som har både tropiske frugter og præcis og klar citrusfrugt i både duft og smag. Alvarinho giver de mineralske noter, og Loureiro-druen giver de blomstrede og mere eksotiske noter.
8 POINTS
30. august 2019
8/10 af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Lækker vin, dejlig balance. Forbavsende rund i forhold til alkoholindholdet og et godt bid af frugtsyre. Lidt tropisk frugt. Til frokost og fisk. Vinho verde i moderne stil er nærmest overset – som alt for meget andet bordvin fra Portugal. Kvaliteten er høj og priserne meget acceptable. Her betales ikke for prestige, kun for vinen i flasken, så det er nu, vi skal nyde den gode kombination, inden for mange andre får øje på landets kvaliteter. På trods af en manglende markedsføring af vinene vil de med tiden blive bedre kendte, og så går priserne kun opad.
Her er Alvarinho-druen, som er en af de dominerende i området, blandet med loureiro."


Vurderet ved tilbudspris 80,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
90 POINTS
30. august 2019
90 POINT - FUNDVIN - af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Herlig krydret duft, strutter af energi, grønt æble, grøn peberfrugt. Cremet og frisk frugtagtig smag, fyldig med lang, krydret eftersmag."


Vurderet ved tilbudspris 80,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
12. juni 2019
6 Hjerter af Signe Wulff - kvindevin.dk
"De hvide vine fra Portugals Vinho Verde-region er kendt for deres store friskhed og lette perlen – og det gør dem til selvskrevne sommervine!

Jeg har skrevet om de portugiske vine før, og de opmærksomme læsere ved godt, at selv om navnet Vinho Verde direkte oversat betyder “grøn vin” - så dækker navnet over en hel region i det nordlige Portugal, hvor der laves både rosé, rødvin og hvidvin. Jeg har netop samlet en stor pulje hvidvine fra regionen for at udvælge sommerens mest dugfriske og sprøde hvidvine.

Vinderen af Kvindevins Vinho Verde-smagning blev Soalheiro Allo 2018. Navnet Allo har intet at gøre med den fjollede sitcom Allo Allo, men refererer til druerne ALvarinho og LOureiro. De to druer klæder hinanden ualmindelig godt må man sige. Alvarinhoen er lidt reserveret, men stilsikker; Loureiroen danser ind på scenen iført blomsterranker i en sky af skøn parfume. Alvarinhoen tøjler Loureiroen, og Loureiroen giver Alvarinhoen lidt pep. Resultatet er en harmonisk, elegant og formsikker hvidvin med små hilsner fra et eksotisk univers med overdådige frugtanretninger og bugnende blomsterflor."


Vurderet ved tilbudspris 80,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
24. maj 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Sprød og frugtig i duften. Grønne æbler, citrus og lette blomsternoter. Anelse mineralitet i eftersmagen. Spinkel men vellavet vin. Pæn afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 80,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
Druerne høstes manuelt (i små kasser, så de ikke knuses) på vinmarkerne, som ligger tæt på vineriet.
Kort transporttid for druerne er vigtig, så de ikke knuses eller sprækker grundet varmen eller transport.
Efter presningen, og før selve gæringen, bliver mosten opbevaret køligt i 48 timer, hvor den giver aromastoffer og rygrad fra bærmen.