2018 Selection Delas Viognier
Før musen henover billedet for at zoome
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!


Delas Viognier er en vin, der skal nydes i sin ungdom, hvor det lave syreindhold og den overdådige duft af abrikoser, ferskner og blomster stadig er i behold. Smagen er krydret og aromatisk, noget man normalt ikke forbinder hvidvin med, men som man ikke kan modstå, når man først har lært at sætte pris på det. Delas Viognier, der dyrkes i Drôme i det centrale Rhône, må betegnes som et exceptionelt godt køb.
Vinifikation
Koldgæring i 24 timer. Gæring i rustfrie ståltanke ved max. 18 grader.
Vis mere
Vis mindre

2018 Selection Delas Viognier

Varenummer: 1865610918
DKK 100,00
(DKK 80,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDelas FreresLandFrankrig
OmrådeRhôneType/FarveHvidvin
Årgang2018Drue100% Viognier
DyrkningTraditionelRiedel glasViognier / Chardonnay
Serveringsforslag Apéritif
Skaldyr
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Krydrede retter
Fisk - fede
Alkohol 13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Kølig ren Viognierduft af vulkanske mineraler, syltede pærer og friske æbler. Eksotisk, fyldig smag af tropiske frugter, der munder ud i en varm, stærkt nuanceret og krydret eftersmag.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk