2018 Scotto Chardonnay

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 109,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 109,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget aromatisk duft med masser af tropisk frugt, tilsat en svag tone af æbler. Smagen har en flot balance mellem friskhed og fedme.
Specifikationer
Leverandør
Scotto Family Wines
Land
USA
Område
Californien
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Scottos historie er samtidig historien om fem generationers gode smag.
I 1875 plantede Salvator Scotto familiens første vinmark i den italienske region Ischa for at producere vin til familien og et par nære venner. Salvatores vine blev dog så populære, at han måtte rydde sine frugthaver og olivenlunde for at få plads til flere vinmarker. "God vin gør alt bedre" blev Salvatores yndlingskommentar til kunderne.
Hans søn og svigerdatter, Domenico og Maria Scotto, drog i 1904 til staten New York, hvor de åbnede et lille vineri og efterfølgende en af USA's første vinforretninger i New York City. Dengang var der mest tradition for at drikke de traditionelle hedvinstyper, og det var derfor lidt af en revolution, da Domenico Scotto introducerede en klassisk rødvin, som han solgte i 1 gallons flasker.
De to efterfølgende generationer voksede op med familievirksomheden, som de løbende ekspanderede, og i 1961 flyttede familien virksomheden til Californien, hvor de købte deres egne vinmarker og byggede et nyt vineri.
I dag ejes vineriet stadig af Scotto-familien, der med direktøren, Anthony Scotto III, i spidsen, har fortsat succes med at producere gode vine af europæiske druesorter til priser, der gør dem til særdeles attraktive køb.
Meget aromatisk duft med masser af tropisk frugt, tilsat en svag tone af æbler. Smagen har en flot balance mellem friskhed og fedme.
Traditionel på ståltanke, hvor vinen ligger sur lie med bundfaldet i nogle måneder før aftapningen.