2018 Santa Cristina Fattoria Le Maestrelle, IGT, Antinori

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 109,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 109,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 89,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Som en ægte italiener viser Fattoria Le Maesterlle sig frem med stor selvtillid - flot og rubinrød med lilla strejf. Aromaen er intens og kompleks med tydelige noter af kaffe og vanilje i fin balance sammen med strejf mint fra Merlot og Sangiovesens og Syrahens røde og sorte bær. Balanceret på tungen, meget blød og smagfuld med en kompleks eftersmag, som bringer indtrykkene fra aromaen tilbage.
Specifikationer
Leverandør
Marchesi Antinori S.P.A.
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
Merlot
Syrah
Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.

Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie.

Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner.

I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.

Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det 100.000.000 € dyre vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne.

Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv.

I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.

Den gamle by Cortona ligger  på en høj bakke ikke langt fra byerne Siena og Perugia. Dem kan man nyde fra
de nye Santa Cristina-kældre, bygget i 2006 for at hylde og forny traditionerne bag vinen af samme navn, der første gang blev produceret i 1946. Gennem årene er Santa Cristina blevet et referancepunkt for vinkendere takket været et konstant fokus på kvalitet.
Som en ægte italiener viser Fattoria Le Maesterlle sig frem med stor selvtillid - flot og rubinrød med lilla strejf. Aromaen er intens og kompleks med tydelige noter af kaffe og vanilje i fin balance sammen med strejf mint fra Merlot og Sangiovesens og Syrahens røde og sorte bær. Balanceret på tungen, meget blød og smagfuld med en kompleks eftersmag, som bringer indtrykkene fra aromaen tilbage.
Druerne blev høstet på forskellige tidspunkter og gæret separat, druetype for druetype. Denne metode sikrede, at hver drue fik den rigtige gæring og tid med drueskindene - og dermed afgav sin fulde aroma og bløde tanniner. Gæringstemperaturen oversteg aldrig 25 grader og ekstraktionsteknikkerne  blev udført forsigtigt. Den malolaktiske gæring var færdig i slutningen af oktober, hvorefter vinen kunne begynde at lagre dels på små egetræsfade, dels på ståltanke. Tappet i juli 2018.