Økologisk

2018 Riesling Steiner Hund, Handwerk

Østrig
Kremstal
3/4 ltr.
DKK 279,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Smuk , koncentreret Riesling med stor elegance og en lang eftersmag. Her er tydelige, frugtige hint af abrikos. Balance og styrke på samme tid.
Specifikationer
Leverandør
Dominique Stagård
Land
Østrig
Område
Kremstal
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
Riesling
Dyrkning
Økologisk
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Fjerkræ
Fisk - fede
Fisk (på grillen)
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Lesehof Stagård er et mindre østrigsk vinhus i regionen Kremstal, små 200 km vest for Wien. Her på de stejle marker, tæt ved Donau-floden, hersker primært Grüner Veltliner- og Rieslingdruen.
De fleste undres over navnet. Et ”å” i Stagård må være en fejl. Det er det ikke!
Familien har i seks generationer lavet vin på vingården, som formodes at være 1000 år gammel. Benediktiner-munke menes at have dyrket vin og abrikoser på ejendommen, der i 1786 blev overtaget af Familien Lesehof Tegernseer. Familien producerede vine under dette navn helt frem til 1981, hvor svenske Kenneth Stagård blev gift med familiens datter. Efter overtagelse af vingården bidrog Kenneth med sit svenske efternavn vinhusets navn.
I 2006 blev det så sønnen, Urban, og hans hustru, Dominque, der overtog vingården. De besluttede straks at overgå til økologisk drift.
Som Urban selv fortæller:
”Vores idé om økologisk vinproduktion slutter ikke ved kælderdøren. Bag døren arbejder vi med minimal indgriben og frem for alt, så stoler vi på tiden. Derfor lader vi vores vine ligge på bærmen så længe; for at harmonisere strukturen, give vinen stabilitet og samtidig sin egen særlige karakter”.

En tredjedel af Østrigs vinmarker er beplantet Grüner Veltliner-druen, hvoraf mange giver forholdsvis ordinære vine.  Urban og Dominiques fokus ligger ikke at producere ordinære vine, som skal passe i tørre eller sødere kategorier. Vinene får lov til at finde deres egen ”rytme”. Det grundige markarbejde og den minimalistiske tilgang til vinifikationen er de to vigtigste grunde til, at Stagård kan producere disse helt utrolige rene, usminkede og charmerende vine.
Smuk , koncentreret Riesling med stor elegance og en lang eftersmag. Her er tydelige, frugtige hint af abrikos. Balance og styrke på samme tid.