2018 Pouilly Fuisse

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 259,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Som ung har en Pouilly-Fuissé typisk en halmgul farve med grønne strøg over sig, en fyrig blomsterbouquet og en god smag af Chardonnay-druens friske saftige frugt.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte Mâconnaise
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Pouilly-Fuissé står for den fornemste hvide Maconvin og er selvfølgelig også repræsenteret i Drouhins sortiment.

Pouilly-Fuissé stammer fra en af de fem kommuner: Fuissé, Pouilly, Solutré, Chaintré og Vergisson, der ligger vest for Macon by. Pouilly-Fuissé er kendt for sine berømte klipper Solutré og la Roche de Vergisson, der også lægger navn til to af de fem Pouilly-Fuissé kommuner.
Som ung har en Pouilly-Fuissé typisk en halmgul farve med grønne strøg over sig, en fyrig blomsterbouquet og en god smag af Chardonnay-druens friske saftige frugt.  
Ved lagring opnår man en kompleks vin, der til tider kan minde om visse berømte Côte de Beaune vine. Sådan er de bedste Pouilly-Fuissé sat sammen, og sådan er Maison Joseph Drouhins i særdeleshed.