2018 Pinot Blanc

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Elegant frugtrig duft med lette toner af krydderier. Smagen er afrundet og delikat med en fin kombination af friskhed og blødhed. En dejlig velafbalanceret Pinot Blanc.
Specifikationer
Leverandør
Leon Beyer
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Pinot Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Viognier / Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den gamle smukke by Eguisheim ligger firmaet Léon Beyer. Bygningerne er oprindelig en gammel landevejskro, der er ombygget og udvidet gennem årene. Familieoverhovederne i Léon Beyer har gennem generationer haft erhverv som vinavlere, négocianter og borgmestre i Eguisheim. Som vinproducent kan slægten Beyer føres tilbage til 1580, men det selvstændige vinfirma blev først grundlagt i 1867 og drives i dag i fællesskab af Léon Beyer og dennes søn, Marc Beyer. Léon Beyer ejer selv ca. 35 ha vinmarker omkring byen Eguisheim. Som en af de største jordbesiddere i Alsace har huset 100% kontrol over produktionen. Sideløbende har huset faste aftaler om køb af druer hos de stedlige vinbønder for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel. Den årlige produktion er på ca. 1 mill. flasker, hvor alle druesorter og vintyper i dag er repræsenteret.

Trods ombygninger og moderne udstyr oser huset langt væk af atmosfære med præg af traditioner og historie. Léon Beyers vine er på den tørre og klassiske side med karakter, harmonisk syre og frugt, der er dæmpet og diskret i de unge vine. Det er vine, der for de bedstes vedkommende først når deres højdepunkt efter 5 år eller mere.

Filosofien hos Maison Léon Beyer er, at mad og vin bør nydes sammen og ikke adskilt. For - som Marc Beyer selv siger: »Kvalitetsvine på højt niveau skabes nødvendigvis gennem et lykkeligt giftermål med gastronomi og ikke ved smagninger«.

Vinen blev tidligere solgt med undernavnet "Cuvée des Maîtres Cuisiniers", men Marc Beyer har fra årgang 2006 valgt at udelade dette for ikke at skabe for meget navneforvirring omkring sit sortiment.
Elegant frugtrig duft med lette toner af krydderier. Smagen er afrundet og delikat med en fin kombination af friskhed og blødhed. En dejlig velafbalanceret Pinot Blanc.