2018 Pieno Sud Rosso

Italien
Sicilien
H1617
3/4 ltr.
DKK 65,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En let frugtrig stil med lyse bær tilsat et strejf af krydderier i både duft og smag.
Specifikationer
Leverandør
MGM Mondo del Vino
Land
Italien
Område
Sicilien
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
80% Nero d'Avola
20% Frappato
Fadlagring
H1617
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
MGM Mondo del Vino er et ungt ambitiøst firma, hvis grundidé er, at man skal investere massevis af tid og penge i teknik og professionalisme i stedet for i vinmarker.
Firmaet er specialister i Syditalien, men arbejder også i andre italienske områder som f.eks. Abruzzo, Marche, Puglia, Piemonte m.fl.
De opkøber således de på et givent tidspunkt bedste druer og vinificerer derefter selv mosten på det mest moderne udstyr og med de dygtigste ønologer til rådighed.
På denne måde er MGM Mondo del Vino derfor helt fri for at stå med middelmådig mostkvalitet i dårlige årgange, og de er således yderst handlekraftige, når der sker noget nyt.

Druematerialet til Pieno Sud-serien kommer fra marker, der ligger umiddelbart ud til Middelhavskysten. Det lidt køligere klima er her med til at give vinene en lettere og friskere stil end midtlandets mere krydrede og tunge vine.

Druerne høstes i midten af september og frem til midten af oktober - alt efter høstens beskaffenhed.
Primært hentes druerne hos Cantina Cooperativa Canicatti, der er placeret mellem Agrigento og Siracusa, men også Cantina Sociale Paolini og den lille familieejede Cantina Racalmare nær Grotte leverer druer til denne vin.


Et team af internationale Flying Winemakers står sammen med chefønolog, Caetane Carron, bag den meget moderne Pieno Sud Rosso.
Det nyeste udstyr og teknikker giver sammen med temperaturkontrol en yderst vellavet rødvin, der tiltaler langt de fleste forbrugere.
En let frugtrig stil med lyse bær tilsat et strejf af krydderier i både duft og smag.
Druerne høstes fra midten af september til midten af oktober, hvorefter vinen gæres på temperaturkontrollerede tanke, før den får lov til at falde til ro og frigives til salg.