2018 Pieno Sud Bianco

Italien
Sicilien
H18
3/4 ltr.
DKK 65,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let frugtrig stil med en duft og smag af pærer og lyse eksotiske frugter.
Specifikationer
Leverandør
MGM Mondo del Vino
Land
Italien
Område
Sicilien
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
45% Cataratto
55% Grecanico
Fadlagring
H18
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
MGM Mondo del Vino er et ungt ambitiøst firma, hvis grundidé er, at man skal investere massevis af tid og penge i teknik og professionalisme i stedet for i vinmarker.
Firmaet er specialister i Syditalien, men arbejder også i andre italienske områder som f.eks. Abruzzo, Marche, Puglia, Piemonte m.fl.
De opkøber således de på et givent tidspunkt bedste druer og vinificerer derefter selv mosten på det mest moderne udstyr og med de dygtigste ønologer til rådighed.
På denne måde er MGM Mondo del Vino derfor helt fri for at stå med middelmådig mostkvalitet i dårlige årgange, og de er således yderst hhandlekraftige, når der sker noget nyt.

Druematerialet til Pieno Sud-serien kommer fra marker, der ligger umiddelbart ud til Middelhavskysten. Det lidt køligere klima er her med til at give vinene en lettere og friskere stil end midtlandets mere krydrede og tunge vine.

Druerne hentes fortrinsvis fra Cantina Paolini, der ligger ca. 10 km fra Marsala by. Det er et stort vineri med over 20 millioner kilo druer, hvoraf 70% er til hvidvinsproduktion.

Høsten starter som hovedregel i starten af september og er relativ kort. Pga. det sædvanligvis gode klima er der også tale om gunstige betingelser for vinproduktionen, der som oftest er økologisk funderet på trods af, at den ikke er registeret således.


Vinen opnår en traditionel gæringsperiode med relativ kort skindkontakt. Den gær, der bruges, er af en bestemt type, der sammen med konstant kontrol og afkøling af tankene frembringer et moderne og friskt produkt med rigtig god balance.
Let frugtrig stil med en duft og smag af pærer og lyse eksotiske frugter.
Druerne høstes i starten af september og gennemgår en kort gæring på temperaturkontrollerede tanke, hvorefter vinen får lov at hvile, før den frigives til salg.