Økologisk

2018 Naturae Chardonnay

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 119,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af æble, citrus, grape og fersken. Smagen har en god balance mellem fylden og den svage syre.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Pays d´Oc
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Økologisk
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Den nyeste vinserie fra Gérard Bertrand – Naturae – laves med nature wine som forbillede dog uden på nogen måder selv at være en nature wine.
Naturae er en konventionelt dyrket vin, men alligevel rent produktionsmæssigt en nyskabelse, fordi den som Terra Vitis certificeret vin både tager hensyn til naturen og til vindrikkeren.
Terra Vitas sikrer en naturlig tilgang til vinproduktion, hvor producenten intervenerer mindst muligt i processen. Vinen er produceret uden tilsætningsstoffer og svovl. Det betyder, at vinens smag er en afspejling af den individuelle drues smag.
Vin, der ikke tilsættes svovl (konserveringsmiddel) har en reel risiko for mikrobiologiske fejl. Gérard Bertrands forskerteam har brugt tre år på at nedbringe denne risiko. Vinen er tappet i mørke flasker og med naturkork for at sikre minimal iltpåvirkning.
En revolutionerende vin på verdensmarkedet, der afspejler såvel grosted som druesorten på autentisk vis.
Duften har tydelige toner af æble, citrus, grape og fersken. Smagen har en god balance mellem fylden og den svage syre.
Når druerne ankommer til vineriet, presses de, og mosten afkøles, mens den bundfælder sig, så evt. oxidative komponenter kan fjernes. Efterfølgende omstikkes mosten og gennemgår den alkoholiske gæring ved 18 grader. Den omstikkes endnu engang for derefter at gennemgå den malolaktiske gæring. Vinen stabliseres uden brug af SO2 og aftappes på flaske.