2018 Muscat de Rivesaltes

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 149,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har indsmigrende nuancer af tørrede rosiner, appelsinmarmelade og kandiserede frugter. Smagen er sødmefyldt med en lang, vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Muscat de Rivesaltes
Type/Farve
Dessertvin
Årgang
2018
Drue
100% Muscat
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Alkohol
16,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke “Dress suit business men”. Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Muscat de Rivesaltes er en rigtig sydfransk specialitet, der desværre alt for sjældent serveres uden for Frankrig. Druerne til vinen høstes i appellationen af samme navn, som i øvrigt ligger i Languedoc.
Der findes et væld af produktionsmetoder for denne vin, hvor valgmulighederne hovedsagligt ligger i lagringen af vinen efter gæringen.
Gérard Bertrand har med denne Muscat valgt den lagringsmetode, der giver den mest friske og druesmagende vin.
Duften har indsmigrende nuancer af tørrede rosiner, appelsinmarmelade og kandiserede frugter. Smagen er sødmefyldt med en lang, vedvarende eftersmag.
Traditionel med gæring og lagring på ståltanke.