2018 Montrachet, Grand Cru, Marquis Laguiche

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 5.995,00
Udsolgt på web – Men tjek i en af vores mange butikker
Forventes på hovedlager igen: 01-03-2021
Smagskommentar
Absolut en meditationsvin. Duften har toner af nyslynget honning, eksotiske frugter, lakridspulver, hasselnødder, nødder, mineraler og ristet brød. Smagen er først tøvende, men eksploderer så i en kompleks smag med en unik balance.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Tager man i betragtning, at der kun laves 30.000 flasker Le Montrachet i de mest udbytterige årgange, er det bemærkelsesværdigt, hvor meget omtale vinen har opnået. At indfange de unikke aromaer er en oplevelse, der er de færreste forundt. Men blandt dem, der har smagt en Le Montrachet, er der bred enighed om, at det er en af de største vinoplevelser, der findes.
Joseph Drouhins Le Montrachet, Marquis de Laguiche, hører til i den absolutte elite af disse vine. Parcellen, hvorfra druerne kommer, tilhører egentlig ikke Drouhin men Laguiche-familien, hvilket den har gjort siden 1363. Men da familien ikke laver vin, har marken i generationer været lejet ud til Drouhinfamilien på en lang tidskontrakt. Aftalen har gjort Drouhinfamilien til den største jordbesidder på den 7,5 ha store vinmark. Og ikke nok med det - hele familiens del ligger i Puligny, der af kendere betegnes som den bedste del af den berømte vinmark.
Absolut en meditationsvin. Duften har toner af nyslynget honning, eksotiske frugter, lakridspulver, hasselnødder, nødder, mineraler og ristet brød. Smagen er først tøvende, men eksploderer så i en kompleks smag med en unik balance.
Traditionel vinification.