2018 Monte Palma Rueda

Spanien
Rueda
3/4 ltr.
DKK 85,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let lys farve med et svagt grønligt skær. Dufter af citrus, tropisk frugt og æble, hvilket fortsætter ud i den sprøde friske eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Monte Palma
Land
Spanien
Område
Rueda
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
50% Viura
50% Verdejo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Fisk - lys
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Rueda-området er en af Spaniens historiske vinregioner. De første vinmarker blev plantet i middelalderen, og de lagde grunden til det, som senere skulle blive et af de mest betydningsfulde vinområder i Spanien.

Angrebet af vinlusen vendte dog senere op og ned på områdets succes. Vinbønderne tilplantede i desperation vinmarkerne med den højt ydende Palomina-drue, som dannede grundlag for den lokale vin, en grov og oxyderet vin, der skulle minde om sherry.

Nye vinde er siden blæst over distriktet, og i dag er det druesorterne Verdejo og Viura, som dominerer distriktet. Dette har sammen med en større bevidsthed i vinerierne været medvirkende til at højne kvaliteten i distriktet ganske betydeligt.

Bodegas Monte Palma ejer 50 ha vinmarker fordelt på druesorterne Verdejo, Sauvignon Blanc og Viura. Man har valgt at implementere den nyeste teknologi i vineriet, hvilket gør det muligt at skabe friske og sprøde vine på trods af det varme og tørre klima.
Let lys farve med et svagt grønligt skær. Dufter af citrus, tropisk frugt og æble, hvilket fortsætter ud i den sprøde friske eftersmag.
Druerne presses nænsomt i en pneumatisk presse. Mosten gæres ud ved 18 grader på rustfrie ståltanke.  Vinen lagres yderligere 2 måneder med bundfaldet, før den filtreres og tappes på flaske.