2018 Meursault

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 549,00
Udsolgt på web – Men tjek i en af vores mange butikker
Forventes på hovedlager igen: 30-09-2020
Smagskommentar
Duften har de klassiske Bourgogneegenskaber med toner af smør, lime og hasselnødder. Smagen er fyldig og cremet med en let og diskret syre til at afbalancere vinen med.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fisk - fede
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Meursault-vinene er med den cremede smag af smør og hasselnødder for mange den første og største kærlighed indenfor hvid Bourgogne.
De 417 ha vinmarker strækker sig hovedsagligt ud over veldrænede skråninger, og selv om det er den største hvidvinskommune i Côte d'Or, er kvaliteten stort set høj overalt.
Duften har de klassiske Bourgogneegenskaber med toner af smør, lime og hasselnødder. Smagen er fyldig og cremet med en let og diskret syre til at afbalancere vinen med.  
Traditionel vinificering med lagring på 20–30% nye egetræsfade i 9 til 10 måneder.