2018 Le Petit Chat Blanc., 3/4 ltr. Le petit Chateau
Før musen henover billedet for at zoome
Le Petit Chat Malin betyder ”den snu lille kat” og er en serie af charmerende vine, der er lavet af Boutinot’s egne winemakers i det varme Languedoc. Tænk sol og vine med masser af saftig frugt! Målet med Le Petit Chat Malin er ganske simpelt; at lave god vin, der får smilet frem på læberne. Altså, få tingene ned på jorden, hvor det stammer fra. Vinene laves med fokus på kvaliteten, men til yderst attraktive priser. Dette opnås bl.a. ved at Guillaume Létang, som er ansvarlig for Boutinot’s vinproduktion i hele Languedoc, arbejder sammen med en række forskellige sydfranske vinbønder. Her udvælger han den frugt, der modsvarer de høje kvalitetskrav. Vinene har flere gange høstet flotte anmeldelser internationalt.

Vinen er lavet på de klassiske sydfranske hvidvinsdruer Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne og Vermentino (Kaldt Rolle i Sydfrankrig). Efter selve vinifikationen smages de forskellige tanke igennem for derefter at foretage assemblage. Her blandes de forskellige ”lots” omhyggeligt, og dermed vælger de den stil, de ønsker i vinen. Der fokuseres på de primære frugtige aromaer. Derfor vinificeres vinen udelukkende på ståltanke, og der foretages ingen malolaktisk gæring. Dette giver netop en ren, saftig og udtryksfuld frugt.
Vinifikation
Druerne høstes, efter de har opnået optimal modenhed. Efter druerne er presset, bliver de fermenteret under kølige temperaturer på rustfri ståltanke for at bevare de friske aromaer samt den frugtige karakter. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring netop for at fastholde den friske og livlige syre.
Vis mere
Vis mindre

2018 Le Petit Chat Blanc., 3/4 ltr. Le petit Chateau

Varenummer: 1026570918
DKK 70,00
(DKK 56,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørLe petit ChateauLandFrankrig
OmrådeSydfrankrigType/FarveHvidvin
Årgang2018Drue Rousanne
Marsanne
Grenache Blanc
Vermentino
FadlagringH18DyrkningTraditionel
Riedel glasChardonnay / ViognierServeringsforslag Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol 12,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Le Petit Chat Malin betyder ”den snu lille kat”, og det er vine, der er pakket med saftig og primær frugt. Flot citrongul farve i glasset. Vinen er dejlig aromatisk med masser af frisk citrusfrugt, abrikos og fersken. Smagen er blød og afrundet med en flot medium fylde samt en behagelig og perfekt afstemt syre.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk