2018 Langhe Nebbiolo

Italien
Piemonte
3/4 ltr.
DKK 229,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af roser, røde bær og violer. I smagen har vinen høje tanniner, høj syre og en høj alkohol. En yderst klassisk Nebbiolo.
Specifikationer
Leverandør
G.D. Vajra
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Langhe
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
100% Nebbiolo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.
På trods af sin elegante og kølige stil bør Vajra betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modifikationer, da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

Druerne til Vajra Langhe Nebbiolo kommer fra Vajras vinmarker med de yngste vinstokke. Terroiret er derfor helt i top, men mosten fraselekteres alligevel grundet vinstokkenes alder. Udtrykket i vinen er yderst klassisk Nebbiolo med den høje syre, tannin og alkohol samt en duft af roser. Når man smager Langhe Nebbiolo, kommer man helt automatisk tik at tænke på Barbaresco,, og i kvalitativt er vinen et fremragende alternativ til de billigere vine netop fra dette område.
Duften har toner af roser, røde bær og violer. I smagen har vinen høje tanniner, høj syre og en høj alkohol. En yderst klassisk Nebbiolo.
Traditionel vinificering på rustfrie ståltanke.