2018 Itynera Primitivo

Italien
Puglia
3/4 ltr.
DKK 79,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er lækker lakrids- og bærkrydret, ikke helt ulig en god Châteauneuf du Pape. Smagen er fyldig, varm og fyrig med bløde tanniner og krydrede nuancer.
Specifikationer
Leverandør
MGM Mondo del Vino
Land
Italien
Område
Puglia
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
100% Primitivo
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
MGM Mondo del Vino er et ungt ambitiøst firma, hvis grundidé er at investere mere tid og penge i teknik og professionalisme end i vingårde og vinmarker.
Firmaet er specialister i Syditalien, men arbejder også i andre italienske områder som f.eks. Abruzzo.
Primitivo er den samme drue som den amerikanske Zinfandel, men den er oprindelig importeret til Syditalien fra Grækenland.
Salento-området har tidligere været storleverandør af sorte, tætte, alkoholstærke vine, der blev brugt til at pifte tynde norditalienske vine op. Efter at man har konstateret, at Primitivo og Zinfandel er identiske, har man dog sat højere fokus på kvalitet fremfor kvantitet.
Salentos beliggenhed ud mod havet giver køligere nætter og dermed en længere vækstsæson og knap så svimlende stærke vine. Der anvendes ingen kemikalier. Ønologen er den legendariske tysker, Gerd Stepp, der har specialiseret sig i syditalienske vine. Han er for Puglia, hvad Michel Rolland er for Pomerol: Moderne, fremsynet og bevidst om, hvad der smager godt.
Duften er lækker lakrids- og bærkrydret, ikke helt ulig en god Châteauneuf du Pape. Smagen er fyldig, varm og fyrig med bløde tanniner og krydrede nuancer.
Vinstokkene dyrkes traditionelt med økologiske aspekter, uden at disse registreres eller markeres   på etiketten. Druerne presses nænsomt og gives derefter en længere maceration med jævnlig rotation af mosten, som pumpes over "hatten". Kort fadlagring med brug af ældre fade afrunder vinen.