2018 Herringbone Sauvignon Blanc, Herringbone Hills

New Zealand
Marlborough
3/4 ltr.
DKK 99,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af citrus, lime og tropisk frugt. Smagen er elegant og sprød med en flot syre, som afbalancerer vinen.
Specifikationer
Leverandør
Winegrowers of ARA
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Winegrowers of Ara består af en gruppe vinproducenter, der i 2002 gik sammen for via fælles kræfter og kapital at opbygge et vineri, der kombinerede den nye viden og teknologi med de gamle dyrkningsprincipper.
Ara ligger i det berømte Marlborough-område, og huset har i dag 420 ha vinmarker, men da man i alt råder over 1.600 ha jord er der basis for fremtidig udvidelse..
Til at styre arbejdet i markerne og den efterfølgende produktionsproces har Ara hyret Dr. Damien Martin fra vinuniversitet i Bordeaux - en herre, der tidligere har skabt betydelige resultater i New Zealand.

Umiddelbart er klimaet mildt med lange solrige dage, men om aftenen sænker køligheden fra havet sig, hvilket er med til at give vinen en frisk syre og sprødhed.
Jordbunden består af en blanding af grus og ler, hvilket giver en god dræning samtidig med, at den kan lagre overskydende vand til senere brug.

Herringbone Hills er en geologisk formation, der ligger lige op til Aras vinmarker. I midten af nogle bakker løb tidligere en flod, som nu har boret sig ned i jorden. Med bakkeformationer på tværs af flodlejet er opstået et nærmest sildebensagtigt mønster - og deraf navnet på denne vin.
Duften har toner af citrus, lime og tropisk frugt. Smagen er elegant og sprød med en flot syre, som  afbalancerer vinen.    
Mosten gæres ud ved 12-14 grader, hvorefter vinen ligger med bærmen i to måneder, før den omstikkes, filtreres og aftappes.