2018 Haart to Heart Riesling, Qba

Tyskland
Mosel
3/4 ltr.
DKK 150,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lækre nuancer af fersken, æbler og citrus med et mineralsk touch. Smagen er halvtør med en knivskarp sprød syre, der giver skøn friskhed til den flotte eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Weingut Reinhold Haart
Land
Tyskland
Område
Mosel
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Riesling
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - milde
Krydrede retter
Terrassevin
Alkohol
11,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Piesporter har gennem de seneste tre årtier været et smertensbarn i Tyskland. Ikke pga. af den generelle kvalitet af terroiret, men fordi enkelte centralkooperativer opkøbte en masse billig most af druer, der var produceret og høstet med det absolut maksimale udbytte. Disse druer blev som regel høstet i det flade bagland og ikke fra parcellerne omkring Piesport by. Ikke desto mindre var de med til at trække, ikke alene Piesporter-navnet, men også hele Tysklands omdømme gennem sølet gennem 1980’erne og 1990´erne, og først nu er vi begyndt at se en stagnation i salget af disse vine.
Denne udvikling kæmpede Theo Haart som ejer af Weingut Reinholt Haart aktivt imod. Han ejede og ejer stadig størstedelen af Piesports bedste vinmarker og laver vin, som står i et direkte modsætningsforhold til vinene fra centralkooperativerne.
I alt ejer og opdyrker Reinhold Haart 8 ha vinmarker, som udelukkende er tilplantet med Riesling. Hans bedste vinmarker er klart Piesporter Goldtropfchen og Wintricher Ohlingsberg, men bare hans basis Riesling Trocken giver et forrygende indtryk af husets formåen.
Reinholt Haart er medlem af den prestigefyldte organisation VDP, og i 2007 blev han kåret som Årets Vinbonde af den toneangivende vinguide Gault Milleau.
Duften har lækre nuancer af fersken, æbler og citrus med et mineralsk touch. Smagen er halvtør med en knivskarp sprød syre, der giver skøn friskhed til den flotte eftersmag.
Druerne presses nænsomt straks efter de er bragt til vineriet. Mosten gæres efterfølgende ud på gamle neutrale foudres ved 15 til 20 grader.