2018 Fontanilles Rouge, 3/4 ltr. Pays d´Oc
Før musen henover billedet for at zoome
Fontanilles laver vine i topkvalitet i Languedoc-Roussillon med flot koncentration af frugt. Et sydfransk område der, ifølge den engelske vinskribent Jancis Robinson, er Frankrigs ”best kept secret”. Det er vine til fornuftige priser, der udtrykker det sted, de kommer fra. Vingården har deres marker beliggende i Pic Saint-Loup, som er navnet på en klippe der overser det sydfranske landskab. Det er ét af de bedste underområder med det største potentiale i Languedoc.

Pic Saint-Loup er et af de mest nordlige i regionen, og derfor er klimaet køligere sammenlignet med de andre underområder i Languedoc. Mod slutningen af sommeren er der større temperaturudsving mellem dag og nat med kolde nætter i det ellers tørre og stabile klima. Dette er en stor fordel, fordi druerne hermed hænger længere tid på vinstokkene og dermed opnår en bedre phenolisk modning (tanniner og vinsyre). Fontanilles kan derfor lave vin, der er mere balanceret og har flere smagsnuancer. Vinen er lavet på Grenache, Merlot og Carignan. Alle tre druer, som trives i den varme sydfranske sol.  
Vinifikation
Alle druerne håndplukkes, hvorefter de sorteres grundigt. Traditionel vinifikation med alkoholisk gæring på rustfrie ståltanke.
Vis mere
Vis mindre

2018 Fontanilles Rouge, 3/4 ltr. Pays d´Oc

Varenummer: 1990470918
DKK 90,00
(DKK 72,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LandFrankrigOmrådeSydfrankrig
Type/FarveRødvinÅrgang2018
Drue Merlot
Grenache Noir
Carignan
FadlagringH17
DyrkningTraditionelRiedel glasSyrah
Serveringsforslag Mørkt kød
Vildt
Alkohol 12,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Flot og komplet Languedoc-vin. Duften byder sig til med elegante nuancer af brombær, mørke kirsebær og peber. Smagen har masser af ligefrem frugt og bløde modne tanniner, der besætter mundhulen med god fylde.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk