2018 El Descanso Sauvignon Blanc

Chile
Curico Valley
H18
3/4 ltr.
DKK 75,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duft af grønne æbler, pærer, krydderurter og toner af frisk abrikos. Smagen, der er fyldt med masser af frisk frugt, har en flot balance mellem vinens sødme og syre.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Curico Valley
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Sauvignon Blanc
Fadlagring
H18
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
El Descanso er en 150 ha stor vingård beliggende nær byen Sagrada Familia i en af de bedste regioner i Curico, ca 200 kilometer syd for Santiago. Områdets klima er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Et perfekt klima for at dyrke vine, da man altid opnår fuld modenhed i de varme somre, og vinstokkene samtidig får mulighed for at hvile om vinteren. Vinstokkene, der er plantet i 1949 og nu yder deres bedste, ligger på veldrænede jorde bestående af ler, sand og sten med en flad topografi.

El Descanso er udstyret med det mest moderne udstyr og styret af et hold af topprofessionelle ønologer. Der dyrkes Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc på vinmarkerne. Stilen er generelt meget frugtmættet og karakterfuld med en fast stil fra jordbunden i El Descanso.

Selve navnet El Descanso betyder middagspause, og er det navn vinplukkerne gav markerne, hvortil de var nået, når de skulle holde frokostpause efter at være startet tidligt om morgenen med at høste.
Duft af grønne æbler, pærer, krydderurter og toner af frisk abrikos. Smagen, der er fyldt med masser af frisk frugt, har en flot balance mellem vinens sødme og syre.
Druerne håndplukkes i slutningen af februar/ begyndelsen af marts og bringes ind til vineriet, hvor de presses og koldgæres i 21-27 dage ved 14-16 grader i rustfrie ståltanke. Vinen ligger efterfølgende sur lie (med bundfaldet) i 3 måneder for at sikre et optimalt udtræk af farve, smag og duftnuancer. Efterfølgende filtreres vinen og tappes på flaske.