2018 Cuvee Suzanne

Italien
Sicilien
9 mdr.
3/4 ltr.
DKK 465,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Peter Vindings kone, Susie, kan være stolt af at få opkaldt denne forrygende vin efter sig! Helt klassiske Syrah-noter i duften med toner af hvid peber, brombær, mineraler, lidt lakrids og cedertræ. Det er bestemt en tæt og kompakt vin, men med den kølighed og elegance, som altid kendetegner Peter Vindings vine. Ikke en let opgave på det varme Sicilien! Pænt og solidt bid, men tanninerne er modne, kølige og perfekt integrerede i vinen.
Specifikationer
Leverandør
Peter Vinding-Diers Montecarrubo
Land
Italien
Område
Sicilien
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2018
Drue
100% Syrah
Fadlagring
9 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Peter Vinding beskriver selv sin ”Cuvée Suzanne” således:

Denne vin er opkaldt efter min hustru, Susie. Da vi boede i Graves (Bordeaux) på Château de Landiras, producerede vi også en ”Cuvée Suzanne”. Hun har inspireret mig og altid været den, der har fået det hele til at lykkes.

Druerne kommer primært fra den ene af vores enkeltmarker, Vignolo, her på Montecarrubo, der er østvendt ud mod det Ioniske Hav. Marken er beplantet med Syrah, der er hentet i Côtes du Rhône. Ellers kommer resten af vinen fra de små 4 hektarer i Noto, der ligger længere sydpå.

Hvis man er omhyggelig i marken og stokkene passes/plejes, så laver vinen faktisk næsten sig selv!
Vi håndplukker druerne, når garvesyren er ”moden”, dvs. når druekernerne er mahognibrune. Derefter sorterer vi småsten og blade fra (og en enkelt gang en leopard-snog!). Druerne bliver afstilket inden de kommer i gæringskarrene. Dette foregår ligeledes med håndkraft for ikke beskadige druerne. Efter ca. ét døgn begynder druerne at gære.
Hver morgen og aften måler vi temperaturen og pumper saften over skindene (pump over). Mosten får hurtig farve, da druerne er perfekt modne.
Selve gæringer løber over ca. 5-6 dage og vi køler den gærende most, da temperaturen helst ikke skal overstige 28 °C. Det kan være meget svært at kontrollere, og gæringen skal jo helst ikke stoppes.
Når gæringen er færdig, pumper vi mosten over i træfadene. Kort tid herefter (i den lune eftersommer) begynder så den malolaktiske gæring (æble- / mælkesyregæringen).
Først nu er vinen nu en VIN, og vi tilsætter svovl. Nogle gange er jeg bange for, at vi tilsætter for lidt svovl (mht. holdbarhed), men på den anden side får man mere vin ud af det. I de efterfølgende 2-3 måneder ved vi hvilke fade, der udvikler sig bedst til produktionen af Cuvée Suzanne. Hver uge smager vi på vinene og begynder langsomt at kunne danne et overblik over, hvordan blandingen skal være.
Med Cuvée Suzanne var det let!  
Peter Vindings kone, Susie, kan være stolt af at få opkaldt denne forrygende vin efter sig!
Helt klassiske Syrah-noter i duften med toner af hvid peber, brombær, mineraler, lidt lakrids og cedertræ. Det er bestemt en tæt og kompakt vin, men med den kølighed og elegance, som altid kendetegner Peter Vindings vine. Ikke en let opgave på det varme Sicilien! Pænt og solidt bid, men tanninerne er modne, kølige og perfekt integrerede i vinen.
Druerne bliver afstilket og presset ganske forsigtigt. Gæringen løber over 5-6 dage med køling af mosten, så temperaturen ikke overstiger 28 °C. Efter endt gæring pumpes mosten over i træfade (eksklusive Darnajou-fade), hvor den malolaktiske gæring begynder. Over de næste mange måneder smages og analyseres hvert enkelt fad, før en endelig udvælgelse til denne fremragende cuvée.