2018 Chassagne-Montrachet, Premier Cru, Marquis Laguiche

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 999,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Som ung præsenterer vinen sig med en flot, gylden grønlig farve. I duften er der pære, vanille, æbler og blomster. Smagen er afbalanceret med stor kompleksitet og frugt. Et glimrende eksempel på en meget stor og traditionel Bourgogne.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2018
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Chardonnay
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er oftest blødere og mindre forfinede med en mere rustik og mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

De største vine, som Maison Joseph Drouhin fremstiller i Chassagne Montrachet, kommer fra marken Marquis de Laguiche. Marken er ikke ejet af familien Drouhin, men er forpagtet siden 1947. Vinmarken, der har en jordbund, som består af ler og kalksten, hører blandt de bedste terroirs i Bourgogne.


Som ung præsenterer vinen sig med en flot, gylden grønlig farve. I duften er der pære, vanille, æbler og blomster. Smagen er afbalanceret med stor kompleksitet og frugt. Et glimrende eksempel på en meget stor og traditionel Bourgogne.
Druerne håndplukkes, hvorefter de bringes forsigtigt ind til vineriet i små kurve. Her gennemgår de en lang og nænsom presning, før mosten lagres på 228 liters Bourgognefade for at gære. Derefter flyttes vinen på 40% nye egetræsfade, (der bruges kun 40% nye fade, så egetræet ikke overdøver jordbundens terroir i vinene). Her bliver vinen i 9-10 måneder, før den sammenstikkes og tappes på flaske.